Isabelle Nygårds

Personlig tränare, diplomerad kostrådgivare & framtida fysioterapeut

Mitt namn är Isabelle Nygårds, jag är född och uppvuxen i Övermark, Österbotten men är nu bosatt i Helsingfors. Jag är Certifierad FISAF Personlig Tränare och Licensierad Kostrådgivare. För att få en ännu bättre och större helhet inom träning, välmående och hälsa började jag hösten 2016 studera fysioterapi vid Yrkeshögskolan Arcada här i Helsingfors.

Jag har under hela mitt liv sysslat med olika typer av idrott – allt från redskapsgymnastik till längdskidåkning. Mina främsta meriter har jag dock fått i diskuskastning och kulstötning, där jag bland annat tagit hem 14 stycken medaljer från Finska Mästerskapen och även fått delta i både landskamper och internationella mästerskap på juniornivå, bland annat Nordiska Mästerskapen, Europa Mästerskapen och Ungdoms OS.

I dagsläget består min träning främst av löpning och styrketräning baserad på funktionell träning. Funktionell styrketräning innebär att man, förutom styrka, utvecklar rörlighet, balans och koordinationsförmåga med övningar som aktiverar många olika muskler samtidigt och som man har stor nytta av i vardagslivet. För mig har det alltid varit viktigt med mål och delmål som drivkraft, inspiration och motivation i träningen, men även i det övriga livet. De senaste somrarna har jag därför deltagit i olika hinderbanelopp och terränglopp, såsom Tough Viking och Tjurruset, för att ha något att se framemot i min träning och något som får mig att hela tiden vilja fortsätta utvecklas trots att jag inte längre kan kalla mig ”tävlingsidrottare”.  

De saker jag lärt mig under mitt liv som tävlingsidrottare, men även efter avslutad tävlingskarriär, är många. Den viktigaste lärdomen, med min ögon sett, är dock att kunna glädjas åt andras utveckling lika väl som min egen. Mitt mål som personlig tränare är därför att på något sätt kunna motivera och inspirera Dig till att må bra, att äta en hälsosam kost och att utveckla en aktiv livsstil som innefattar den sortens träning som Du tycker om och även vill fortsätta med i framtiden. Steg för steg i rätt riktning så blir allting möjligt!