Isabelle Nygårds

Personlig tränare, kostrådgivare, idrottsmassör och massör samt snart färdigutbildad fysioterapeut 


Mitt namn är Isabelle Nygårds, jag är 25 år gammal och jag är född och uppvuxen i Övermark, Närpes. Under de senaste fem åren har jag flyttat runt en hel del och bott på olika platser både i Norden och i Sydeuropa. Efter att jag fick min studentexamen från Vörå Idrottsgymnasium har jag alltså studerat och gått olika utbildningar i både Finland, Sverige och Spanien. För enbart några veckor sedan flyttade jag dock tillbaka till Vasa tillsammans med min pojkvän William. Så nu har jag igen blivit Österbottning.

Jag har under hela mitt liv sysslat med olika typer av idrott – allt från redskapsgymnastik till längdskidåkning. Mina främsta meriter har jag dock fått i diskuskastning och kulstötning, där jag bland annat tagit hem 14 stycken medaljer från Finska Mästerskapen och även fått delta i både landskamper och internationella mästerskap på juniornivå, bland annat Nordiska Mästerskapen, Europa Mästerskapen och Ungdoms OS. Att som vuxen jobba inom området träning och hälsa har därmed alltid varit en självklarhet för mig.

Under mina år på vift har jag bland annat utbildat mig till Certifierad FISAF Personlig tränare och Licensierad kostrådgivare. För att få en ännu bättre och större helhet inom träning, välmående och hälsa började jag hösten 2016 studera fysioterapi vid Yrkeshögskolan Arcada i Helsingfors. Det senaste året har jag dock haft ett mellanår från fysioterapistudierna och gått en finsk idrottsmassörsutbildning i Fuengirola, Spanien.

Utbildningen i Spanien ordnades av Suomen urheiluhierojaopisto och var åtta månader lång (heltidsstudier). I maj fick jag min yrkesexamen och nu kan jag även titulera mig både massör och idrottsmassör.

Denna sommar har jag skrivit mitt examensarbete i fysioterapi. Jag har nu enbart några teorikurser kvar på Arcada och därefter påbörjar jag mina sista praktikperioder. Går allt enligt planen blir jag under våren 2020 färdig utbildad fysioterapeut. Då är det dags för mig att byta ut studielivet mot arbetslivet.

I dagsläget består min träning främst av löpning, spinning och styrketräning baserad på funktionell träning. Mitt mål är inte att vara bäst på något, men jag vill vara bra på allt. Jag vill orka lyfta tungt, springa långt, hoppa högt – vara uthållig, snabb, stark och spänstig.

För mig har det alltid varit viktigt med mål och delmål som drivkraft, inspiration och motivation i träningen, men även i det övriga livet. De senaste somrarna har jag därför deltagit i olika hinderbanelopp och terränglopp, såsom Tough Viking och Tjurruset. Jag behöver ha något att se framemot i min träning och som får mig att hela tiden vilja fortsätta utvecklas trots att jag inte längre kan kalla mig ”tävlingsidrottare”.

De saker jag lärt mig under mitt liv som tävlingsidrottare, men även efter avslutad tävlingskarriär, är många. Den viktigaste lärdomen som jag tagit med mig är dock att alltid vilja hjälpa andra och glädjas åt andras utveckling lika väl som min egen. Mitt mål är därför att på något sätt kunna motivera och inspirera Dig till en hälsosam och hållbar livsstil, om det då är genom en förändring gällande kost eller träning, ge råd om fysioterapi och rehabilitering, ge en välbehövlig massage eller bara genom att finnas till, lyssna och diskutera.