Isabelle Nygårds

Personlig tränare, kostrådgivare, blivande fysioterapeut och snart även idrottsmassör

Mitt namn är Isabelle Nygårds, jag är född och uppvuxen i Övermark, Närpes men är just nu bosatt på spanska solkusten i den lilla byn Torreblanca i Fuengirola.

Hur har jag hamnat i Spanien då? Jag är sedan tidigare utbildad Certifierad FISAF Personlig Tränare och Licensierad Kostrådgivare och för att få en ännu bättre och större helhet inom träning, välmående och hälsa började jag hösten 2016 studera fysioterapi vid Yrkeshögskolan Arcada i Helsingfors. Det här studieråret har jag dock tagit ett mellanår från fysioterapistudierna för att gå en finsk idrottsmassörsutbildning i Fuengirola, Spanien. 

Utbildningen här i Spanien ordnas av Suomen urheiluhierojaopisto, det är heltidsstudier som gäller och efter totalt 8 månader, det vill säga i mitten av maj 2019, borde jag kunna titulera mig idrottsmassör. När jag kommer tillbaka till Finland har jag knappt ett år kvar av fysioterapiutbildningen och planen är att jag under våren 2020 också blir färdig utbildad fysioterapeut.

Jag har under hela mitt liv sysslat med olika typer av idrott – allt från redskapsgymnastik till längdskidåkning. Mina främsta meriter har jag dock fått i diskuskastning och kulstötning, där jag bland annat tagit hem 14 stycken medaljer från Finska Mästerskapen och även fått delta i både landskamper och internationella mästerskap på juniornivå, bland annat Nordiska Mästerskapen, Europa Mästerskapen och Ungdoms OS.

I dagsläget består min träning främst av löpning, spinning och styrketräning baserad på funktionell träning. Mitt mål är inte att vara bäst på något, men jag vill vara bra på allt. Jag vill orka lyfta tungt, springa långt, hoppa högt – vara uthållig, snabb, stark, vig och spänstig.

För mig har det alltid varit viktigt med mål och delmål som drivkraft, inspiration och motivation i träningen, men även i det övriga livet. De senaste somrarna har jag därför deltagit i olika hinderbanelopp och terränglopp, såsom Tough Viking och Tjurruset. Jag behöver ha något att se framemot i min träning och som får mig att hela tiden vilja fortsätta utvecklas trots att jag inte längre kan kalla mig ”tävlingsidrottare”.  

De saker jag lärt mig under mitt liv som tävlingsidrottare, men även efter avslutad tävlingskarriär, är många. Den viktigaste lärdomen som jag tagit med mig är dock att alltid vilja hjälpa andra och glädjas åt andras utveckling lika väl som min egen. Mitt mål är därför att på något sätt kunna motivera och inspirera Dig till en hälsosam och hållbar livsstil, om det då är genom en förändring gällande kost eller träning, ge råd om fysioterapi och rehabilitering, ge en välbehövlig massage eller bara genom att finnas till, lyssna och diskutera med Dig kring dessa ämnen.